De Imkerij

De verenigingen waar ik als imker lid van ben geworden

Imker

Als imker vind ik het belangrijk om aangesloten te zijn bij een vereniging. Zij behartigen jou belangen, verlenen service en informatie, verzorgen cursussen en brengen imkers met elkaar in contact via de lokale afdelingen.

De Nederlandse Bijenvereniging  is zo’n vereniging waar ik me heb aangemeld als lid met uiteraard als lokale afdeling Nijkerk. Hun missie die op hun website staat luidt:

“De NBV verbindt, versterkt, onderwijst, inspireert en faciliteert bijenhouders met als doel het in stand houden en bevorderen van een gezonde bijenstand.”

Een andere vereniging waar ik lid van ben geworden is de Vereniging van Carnica Imkers. Tijdens mijn opleiding heb ik ook gewerkt met Carnica’s en dat is mij goed bevallen vanweg hun zachtaardig karakter. In Nederlands wordt deze bij raszuiver gekweekt op Schiermonnikoog. Op Vlieland kun je je eigen gekweekte koninginnen laten bevruchten.

De Carnica of Crainer bij (Apis mellifera carnica) is een ondersoort van de honingbij. De bij komt van oorsprong uit Slovenië en heeft zich vanuit daar verspreid over Oostenrijk, delen van Hongarije, Roemenië, Kroatië, Bosnië en Herzegovina en Servië. De bij komt van nature voor in de Sloveense regio Krain, het zuidelijke deel van de Oostenrijkse Alpen en het noordelijke deel van de Balkan.

Tagged , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.