Reisoverzicht Palawan – Filipijnen in november 2017

In november 2017 staat een reis naar Palawan in de Filipijnen op het programma. Dit wordt de vierde keer dat we dit land bezoeken.

We vliegen met KLM naar Manilla waar we één nacht verblijven in het Remington hotel vlakbij de Luchthaven. De volgende dag vliegen we door naar Coron met Cebu Pacific Air.

Cashew Grove PalawanWe gaan eerst naar het noorden van het eiland Busuanga dat onderdeel uitmaakt van het langgerekte Palawan. We verblijven als eerste in het Cashew Grove Beach Resort. Hier gaan we ook duiken met het Dugong Diving Center en hopen we ook zeekoeien te mogen ontmoeten onderwater. Uiteraard gaan we naast het duiken nog wat excursies doen.

Jacques Cousteau noemde deze plek ooit “the last frontier for diving and natural beauty”

Al Faro PalawanHierna gaan we naar zuid-westen van Busuanga om enkele gezonken Japanse  2e Wereldoorlog wrakken te bezoeken. Een spannende duikervaring. We verblijven hier in het Al Faro Palawan hotel dat schitterend gelegen is met een fantastisch uitzicht op de Zuid Chinese Zee. Hier gaan we duiken met D’Divers.

Dan maken we ons op voor een avontuur, een vijfdaagse bootexpeditie naar El Nido. Hier zullen we onderweg diverse Expeditie Robinson-achtige eilandjes gaan bezoeken waarbij we op het strand gaan slapen in een tent.

Na dit avontuur verblijven we in El Nido in het El Nido Beach Resort. Ook hier gaan we duiken maar ook wat excursie doen. De laatste plaats die we aandoen op Palawan is Puerta Princessa. Hier hebben we een bijzonder Airbnb accommodatie geboekt. Wat denken jullie van slapen in een boomhut in het Chilling Bamboo Tree House.

[nwm_map id=”2″]

Meer informatie over Palawan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *